Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volumemeeting

Uw specialist inVolumemeeting

Volumebepaling en/of stockpile-meting.

Een nauwkeurige voorraadmeting of stockpile-meting maken wij met 3D scanners. Voorraden en voorraadverschillen worden met periodieke 3D metingen en deformatie-analyses helder in kaart gebracht. De volumebepaling kan zowel binnen, in opslaghallen en loodsen, als buiten uitgevoerd worden.

Volumebepaling met 3D scanners

Betrouwbaarheid van meetgegevens en correcte interpretatie zijn van het grootste belang


Bij het in kaart brengen van voorraden gaat het meestal niet om de laatste centimeter. De betrouwbaarheid en validatie van de meting speelt doorgaans een veel grotere rol dan de nauwkeurigheid.

De vastlegging van de meting is belangrijk, vooral wanneer het gaat om 'bewijsmateriaal' of wanneer de gegevens een grote rol spelen bij controles en de financiële administratie.

Laserscanning vanaf stabiele standplaatsen, de grond of op vloeren geeft altijd het meest betrouwbare resultaat. Is dit niet mogelijk dan kan de meting ook vanuit de lucht met een drone worden gedaan.

Meetresultaten en producten

Het gaat niet om de meetmethode maar om de juiste uitkomst en een werkbaar eindproduct

3ES is in staat om alle soorten vormen, volumes, inhoud en tonnages in kaart te brengen. Zo kunt u denken aan het 3D inmeten van bergen grond voor grondverzet en grondbalans, bulkopslag, voorraden kolen, ijzererts, zand, talkpoeder, zout, graan, voeder etc.

Wij kunnen bijvoorbeeld de volgende producten leveren:


  • Meetrapportage met inhouds- of volumeberekening en afbeeldingen 3Dmodel.
  • 3D model in verschillende formaten zoals DWG, DXF.
  • Mesh-files in verschillende formaten zoals DXF en STL.
  • Hoogtekaarten met hoogtelijnen.
  • Kleurenkaarten die zones met verschillende hoogten aangeven.

Stockpile meting met laserscanning van bergen materiaal (zout).Volumebepaling van een berg zout, ingemeten met een 3D laserscanner en omgezet naar een mesh vlakkenmodel.Hoogtekaart (DEM) van het gemeten volume waarin middels kleuren de hoogte wordt gevisualiseerd.Vertaling van het volumemodel naar hoogtelijnen. Links 3D rechts 2D hoogtekaart.


Grote volumes en terreinen inmeten met drones

Bij extreem grote volumes of bij situaties waar niet vanuit de grond gescand kan worden, kan een drone worden ingezet. Dronemetingen zijn gebaseerd op fotogrammetrische principes waarbij terreinhoogtes kunnen worden berekend aan de hand van fotografisch materiaal. Het is niet de drone zelf die meet. In de meeste gevallen worden foto-opnames gemaakt met een fototoestel dat onder de drone is bevestigd. Het is niet altijd mogelijk om een drone in te zetten.

Bekijk ons volledige aanbod voor industrie