Schrijf je in voor de nieuwsbrief

3D Laserscanning voor industrie

Uw specialist in3D Laserscanning

3D laserscanning voor het opmeten van industriële installaties

Ook voor het opmeten van industriële installaties biedt 3D laserscanning heel wat mogelijkheden. Met 3D laserscanning brengen we elke machine, staalconstructie, installatie, buis, afsluiter of klep tot in de kleinste details in beeld. Bovendien gebeurt het opmeten steeds vanop een veilige afstand. Wij verwerken onze metingen vervolgens tot het gewenste digitaal 2D of 3D plan.

Wanneer in een industriële omgeving kiezen voor 3D laserscanning?

Met 3D laserscanning is het mogelijk om elke machine of industriële installatie vanop een veilige afstand op te meten en vervolgens in kaart te brengen. Dit is vooral aan de orde bij aanpassingen, vervangingen of verbouwingen van bestaande industriële machines of installaties.

In plaats van stap voor stap manueel op te meten, gaan wij met onze laserscanner aan de slag. De meetgegevens die dit oplevert, verwerken we volgens gericht tot de gewenste digitaal bewerkbare bestanden. U krijgt een volledig ‘as built’-plan van de bestaande situatie.

We kunnen zelfs een complete fabriekssite met alle installaties opmeten. Grillige of complexe vormen leveren geen enkele probleem op voor onze laserscanner.

3D laserscanning biedt meerdere voordelen in vergelijking met het manueel opmeten van industriële installaties.

  • Zo registreert de laserscanner elk gewenst detail, waardoor we in de verwerkingsfase bij onduidelijkheden nooit meer moeten teruggaan voor extra opmetingen.
  • De techniek is snel. In vergelijking met het manueel opmeten, verlopen de metingen met een laserscanner met een minimum aan tijdsverlies.
  • Laserscanning werkt uiterst nauwkeurig. Afhankelijk van het gewenste resultaat, bereiken een nauwkeurigheid van 2 tot 5 millimeter, en dit geldt zelfs bij een meetafstand van 25 meter.
  • Laserscanning levert correcte digitale plannen op, wat de faalkost van uw engineeringproject sterk verlaagt. Dit komt vooral tot uiting in correcte uitvoeringsplannen voor de realisatie.
  • Laserscanning is een veilige meettechniek. We kunnen de installaties – ook deze op hoogte of op moeilijk bereikbare plaatsen - meten vanaf een veilige afstand.
  • Na de 3D laserscanning verwerken wij de gemeten gegevens tot digitale 2D of 3D plannen. Ook deze verwerking verloopt bij laserscanning veel sneller dan met het verwerken van manuele meetgegevens. Wanneer gewenst leveren wij de meetresultaten aan in bewerkbare CAD-bestanden.

Hoe werkt laserscannen?

Wat kost 3D laserscannen?

De prijs voor het 3D laserscannen zelf is afhankelijk van meerdere elementen, waarbij de omvang van de te meten installaties, de bereikbaarheid, de gewenste resolutie, de gewenste output, de ligging… belang hebben. Voor ieder project werken we een prijsvoorstel uit op maat na een plaatsbezoek en een bespreking van uw verwachtingen.

Een prijs weten voor het opmeten van een industriële installatie of machine met 3D laserscanning? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van 3D laserscanning? Wij komen graag persoonlijk langs voor een demonstratie. Maak hier uw afspraak.In welke regio's voeren we laserscanning projecten uit?

Onze laserscanning apparatuur is zeer mobiel. We kunnen daarom laserscanning projecten uitvoeren over gans België, en bij uitbreiding over de volledige BeNeLux. Wenst u dus een 3D laserscanning project te laten uitvoeren in Vlaanderen, Nederland, Wallonië, ... ? Aarzel niet om ons te contacteren.Bekijk enkele voorbeelden

Bekijk ons volledige aanbod voor industrie