Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laserscanning voor facility managers

Uw specialist in3D Laserscannen

Met laserscanning brengen we uw patrimonium perfect in kaart

Ook voor facility managers biedt de techniek van 3D laserscanning heel wat mogelijkheden. Zo brengen we met laserscanning het te beheren patrimonium zeer snel in kaart. Wilt u bijvoorbeeld de netto vloeroppervlaktes en de raamoppervlaktes van de verschillende ruimtes weten? Geen enkel probleem, met laserscanning beschikt u snel over deze en andere data.

Waarom kies ik als facility manager voor laserscanning?

Mogelijks beschikt u niet over geactualiseerde plannen van de verschillende gebouwen die u als facility manager beheert. Dit is vaak het geval bij oudere gebouwen of na één of meerdere verbouwingen waarbij de oorspronkelijke plannen niet werden aangepast.

Betrouwbare data over oppervlakte, volume en inhoud van de verschillende ruimtes zijn evenwel belangrijk voor een efficiënt beheer en onderhoud.

Met 3D laserscanning meten we alle ruimtes correct op. Deze opmetingen vertalen we vervolgens naar de gewenste 2D plannen, 3D model of de nodige data.

In vergelijking met het manueel opmeten, heeft 3D laserscanning meerdere voordelen.

  • De laserscanner registreert elk detail. We moeten slechts één keer langs komen. We kunnen deze basisdata telkens hergebruiken.
  • De techniek is bijzonder snel. Probleemloos meten we in enkele dagen een volledige site met meerdere gebouwen op. In vergelijking met het manueel opmeten van elke ruimte, winnen we bijzonder veel tijd.
  • 3D laserscanning werkt bijzonder nauwkeurig. De nauwkeurigheidsgraad van onze opmetingen bedraagt 2 tot 5 millimeter.
  • Na de laserscanning verwerken wij de gegevens tot de gewenste digitale 2D-plannen of 3D model. Ook dit verloopt bij laserscanning veel sneller in vergelijking met het verwerken van manuele meetgegevens.
  • Wanneer gewenst verwerken wij de resultaten van de laserscanning tot de beoogde data voor uw Facility Management Information System (FMIS).

Hoe werkt laserscannen?

Wat kost 3D laserscannen?

De prijs voor het laserscannen hangt af van tal van elementen, waaronder het aantal ruimtes. Voor ieder project werken we graag een prijsvoorstel uit op maat na een bespreking van het project.

Een prijs weten voor het opmeten van een gebouw met 3D laserscanning? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van 3D laserscanning voor facility managers. Wij komen graag persoonlijk langs voor een demonstratie. Maak hier uw afspraak.In welke regio's voeren we laserscanning projecten uit?

Onze laserscanning apparatuur is zeer mobiel. We kunnen daarom laserscanning projecten uitvoeren over gans België, en bij uitbreiding over de volledige BeNeLux. Wenst u dus een 3D laserscanning project te laten uitvoeren in Vlaanderen, Nederland, Wallonië, ... ? Aarzel niet om ons te contacteren.Bekijk enkele voorbeelden

Bekijk ons volledige aanbod voor facility managers