Schrijf je in voor de nieuwsbrief

3D laserscanning voor architecten

Uw specialist in3D laserscanning

3D laserscanning verlaagt de faalkost van een verbouwing of restauratie

3D Laserscanning als opmetingstechniek voor gebouwen, verlaagt fors de faalkost van een verbouwing of restauratie. Als architect gaat u dankzij 3D laserscanning aan de slag met correcte digitale plannen van de bestaande situatie. U verliest zelf geen tijd met het manueel opmeten én uittekenen van de bestaande situatie. Wij nemen deze opdracht volledig op ons.

Wanneer kies ik als architect voor 3D laserscanning?

3D laserscanning maakt het als opmetingstechniek mogelijk om de bestaande situatie van een gebouw – zowel binnen als buiten – volledig in beeld te brengen

De techniek is aangewezen wanneer een bestaand gebouw – binnen of buiten – digitaal op plan moet worden gezet voor verbouwingen of restauraties. Dit kan gaan om een oude boerderij, een woning, een appartementsgebouw, een winkel, bijgebouwen,…

In sommige gevallen bestaan er geen plannen meer van de bestaande situatie, in andere gevallen zijn deze hoogst onbetrouwbaar.

3D laserscanning biedt meerdere voordelen in vergelijking met het manueel opmeten.


Na de laserscanning verwerken wij de gegevens tot digitale 2D- of 3D-plannen. Ook dit verloopt bij laserscanning veel sneller dan het verwerken van manuele meetgegevens. Wanneer gewenst leveren wij de nodige CAD-bestanden in 2D of 3D zodat u meteen kan starten met ontwerpen.

  • De laserscanner registreert elk detail, waardoor u nooit meer hoeft terug te gaan voor extra opmetingen. Als er iets extra moet ‘opgemeten’ worden, kan de bestaande data van de puntenwolk hiervoor gebruikt worden. Ook het terreinprofiel brengen we probleemloos in beeld.
  • De techniek is snel. Een gemiddelde woning is op amper een halve dag - binnen en buiten - opgemeten.
  • 3D laserscanning werkt bijzonder nauwkeurig. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat, bereiken we – zelfs vanop een afstand van 25 meter - een nauwkeurigheid van 2 tot 5 millimeter. Grillige vormen of vreemde bochten brengen we probleemloos in kaart.
  • De opmetingstechniek van 3D laserscanning levert altijd juiste digitale plannen op, waardoor de faalkost van een renovatie- of verbouwingstraject sterk verlaagt. Dit komt vooral tot uiting in correcte uitvoeringsplannen voor de aannemer.
  • 3D laserscanning is een uiterst veilige opmetingstechniek. De scanner meet moeilijk toegankelijke of onbereikbare plaatsen haarscherp op.

Hoe werkt laserscannen?

Wat kost 3D laserscannen?

Met 3D laserscanning verlagen we de totale kost van een verbouwings- of renovatieproject. Zo daalt de faalkost omdat u beschikt over correcte digitale plannen voor uw ontwerp. Dit leidt op zijn beurt tot waarheidsgetrouwe uitvoeringsplannen voor de verbouwing of restauratie, waardoor er minder problemen en onvoorziene omstandigheden opduiken tijdens de uitvoeringsfase.

De prijs voor het 3D laserscannen zelf is afhankelijk van meerdere elementen, waarbij de omvang van het gebouw, de bereikbaarheid, de gewenste resolutie, de gewenste output,… elk een rol spelen. Voor ieder project werken we op maat een prijsvoorstel na een bespreking van het project.

Een prijs weten voor het opmeten van een gebouw met 3D laserscanning? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van 3D laserscanning? Wij komen graag persoonlijk langs voor een demonstratie.
Maak hier uw afspraak.In welke regio's voeren we laserscanning projecten uit?

Onze laserscanning apparatuur is zeer mobiel. We kunnen daarom laserscanning projecten uitvoeren over gans België, en bij uitbreiding over de volledige BeNeLux. Wenst u dus een 3D laserscanning project te laten uitvoeren in Vlaanderen, Nederland, Wallonië, ... ? Aarzel niet om ons te contacteren.Bekijk enkele voorbeelden

Bekijk ons volledige aanbod voor architecten