Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blowerdoor voor architecten

Uw specialist inblowerdoor

Een vakkundige blowerdoortest door een erkende tester

Met een blowerdoortest meten we de luchtdichtheid van uw woning. De luchtdichtheid speelt een belangrijke rol bij de energiezuinigheid van een woning. Door het laten uitvoeren van een gecertificeerde blowerdoortest, laat u het e-peil van uw woning dalen zonder veel kosten.

Wanneer u een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting laat uitvoeren voor uw EPB-aangifte, moet dit gebeuren door een erkende firma. Bij 3E Solutions bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij werken volledig conform de verplichte richtlijn STS P 71-3.

Wat is een blowerdoortest?

Een blowerdoortest spoort ongecontroleerde luchtlekken op. We meten daarbij de hoeveelheid lucht die uit een gebouw ontsnapt. Wanneer er veel warme lucht naar buiten gaat, daalt de energiezuinigheid van de woning en stijgen de energiekosten.

Des te minder lucht uit de woning ontsnapt, des te meer punten daalt het e-peil voor de EPB-aangifte. Dit bespaart u mogelijks extra kosten in de vorm van een boete of u verdient er misschien zelfs een premie mee.

Bij een blowerdoortest onderzoeken we hoeveel lucht een woning verliest bij een referentiedruk van 50 pascal. Dit drukken we uit in m³/(h.m). Deze waarde speelt een rol bij de EPB-aangifte of voor een EPC-attest voor de verkoop of verhuur van een woning of appartement.

Hoe verloopt een blowerdoortest?

Wat kost een blowerdoortest?

  • Woning voor EPC: 280 euro
  • Lekopsporing en advies: 75 euro/uur
  • Meerdere woningen of appartementen: prijs op aanvraag.
  • Conformiteitsverklaring volgens de STS P 71-3: + 40 euro
Bekijk ons volledige aanbod voor architecten