Schrijf je in voor de nieuwsbrief

3D laserscanning voor al uw toepassingen

Uw specialist in3D laserscanning

De mogelijkheden van 3D laserscanning

3D laserscanning garandeert als opmetingstechniek eindeloze mogelijkheden voor architecten, studiebureaus, facility managers en de industrie. Deze innovatieve opmetingstechniek is vooral geschikt voor verbouwings- of renovatieprojecten. Ook voor het in kaart brengen van industriële installaties of van bestaande situaties voor gebouwenonderhoud, biedt laserscannen heel wat tijdswinst en kwaliteitsvoordelen.

We zetten de voordelen van 3D laserscannen helder op een rij:

Het gaat sneller.

Het opmeten van een gemiddelde woning, binnen én buiten, neemt amper een halve dag tijd in beslag. In vergelijking met het manueel opmeten van gebouwen, ruimtes, omgevingen en industriële installaties gaat laserscanning veel sneller.

Bovendien moeten we bij onduidelijkheden tijdens het verwerken van de gegevens nooit meer terugkeren: de scanner heeft alles geregistreerd, tot in de kleinste details.

De verwerking van de meetresultaten gebeurt goedkoper.

De verwerking van de scangegevens verloopt tot 30 procent goedkoper dan het uittekenen van manuele opmetingen.

Na het samenbrengen van alle 3D laseropmeting verkrijgen we een zogeheten ‘puntenwolk’. Deze puntenwolk geeft een totaalbeeld van de gescande omgeving, zowel binnen als buiten.

Deze puntenwolk kunnen we omzetten in elk gewenst 2D- en/of 3D-bestandsformaat. U bepaalt met welke plannen u als architect of onderhoudsverantwoordelijke meteen aan de slag kan. Wij leveren deze bewerkbare digitale plannen aan, gebaseerd op de puntenwolk van de 3D laserscanning.

Alles is nauwkeuriger. Zonder fouten!

Bij 3D laserscanning meten we alles feilloos op. Afhankelijk van het gewenste resultaat bereiken wij met laserscannen een nauwkeurigheid van 2 tot 5 mm. Zelfs de meest grillige vormen of bochten worden correct opgemeten in 3D en vertaald naar een perfect ‘as build’-plan.

Met deze techniek bespaart u veel tijd én discussies, ook tijdens de uitvoeringsfase. Het spreekt voor zich dat daardoor de faalkosten tijdens verbouwingen of restauraties sterk dalen.

Hoe werkt laserscannen?

Wanneer laserscannen toepassen?

  • Het technisch ontwerp van verbouwingen en renovaties
  • De opmaak van een restauratiedossier
  • Het in kaart brengen van industriële installaties of andere grote constructies
  • De opmaak van een basisplan voor gebouwenonderhoud
  • De opmaak van inplantingsplannen en lay-outs

Wat kost laserscannen?

De prijs voor het laserscannen hangt af van vele factoren, waaronder de omvang van de opdracht, de bereikbaarheid, de ligging, de scantijd, de gewenste resolutie en beoogde output,… Elk project is maatwerk en krijgt daarom ook een prijs op maat.


Vrijblijvend prijsvoorstel op maat?

Hebt u een opdracht in gedachten en wenst u een prijs op maat? Contacteer ons voor een afspraak.

Wij komen vrijblijvend langs om de mogelijkheden van 3D laserscanning te demonstreren.

Bekijk enkele projecten